tiistai 7. helmikuuta 2012

Uusi luonnollisempi e-pilleri

"Nyt yksi uusista e-pillereistä lupaa hoitaa ehkäisyn naisen oman kehon tuottamien hormonienkaltaisilla hormoneilla.

Vuosikymmenten ajan on yritetty kehittää valmisteita, jotka sopisivat naisille entistä paremmin. Cisionwiren tiedotepalvelun mukaan 
naiset voivat käyttää raskauden ehkäisyyn valmistetta, jonka molemmat hormonit eli nomegestroliasetaatti ja estradioli ovat samankaltaisia naiskehon tuottaminen hormonien kanssa. 

Nyt markkinoille on tullut uusi e-pilleri ZOELY®. Uuden e-pillerin sisältämä estradioli on tiedotteen mukaan identtinen naisen kehon tuottaman estrogeenin kanssa ja progestiini on luonnollisen keltarauhashormonin johdannainen, nomegestroliasetaatti.

– Keltarauhashormonin ansiosta on voitu kehittää luonnollista estradiolia sisältävä yksivaiheinen e-pilleri, jolla on hyvä vuotokontrolli. Tämän e-pillerin hormonit ovat koostumukseltaan samankaltaisia kuin naisen elimistön itse tuottamat, toteaa MSD:n asiantuntijalääkäri, Kuopion YTHS:n vastaava lääkäri, LT Ulla Ågren kertoo tiedotteessa.

Pitkä historia ja kiistojakin taustalla

Hormonien käyttö ehkäisyyn on ollut eri aikoina myös kiistelty asia. Ehkäisypillereitä saa Suomessa vain lääkärin määräyksestä. Jälkiehkäisypillereitä voivat yli 15-vuotiaat ostaa ilman reseptiä, alle 15-vuotiaat vain reseptillä. 

Pillereillä on monia terveydelle hyödyllisiä vaikutuksia: vuodot ovat säännölliset, niukat ja usein lähes kivuttomat. 

Yhdistelmäpillerit auttavat myös niitä, jotka kärsivät aknesta, rasvaisista hiuksista ja ihosta tai liiallisesta karvankasvusta. 

Sivuvaikutuksista tavallisimpia ovat turvotus, painonnousu, päänsärky, mielialamuutokset ja tiputteluvuodot. Monet näistä oireista lievittyvät, kun käyttöä jatketaan. Jos näin ei tapahdu, pillerimerkkiä kannattaa vaihtaa tai muuttaa ehkäisymenetelmää kokonaan."


http://www.iltasanomat.fi/terveys/uudistuuko-e-pilleri/art-1288447533592.html

2 kommenttia:

  1. Jahhas, tuota voisi kyllä kokeilla!:)
    ehkei siinä ole niin paljon sivuvaikutuksia?

    VastaaPoista
  2. Kuulemma erittäin matalahormoninen ja mahdollisimman luonnollinen, joten uskoisin, että sivuvaikutuksia ei ole niin paljoa. Kuukautiset saattavat jäädä myös kokonaan pois. Saattaa johtua siitäkin, että taukoviikko on vain 4 päivää. En ole pillereitä kokeillut, mutta 4 lumepilleriä laatassa ainakin on.

    Koska e-pillerit käytännössä huijaavat naisen olevan raskaana, pillereissä on kuitenkin varmaan aina joitain oikeaan raskauteen liittyviä sivuoireita.

    VastaaPoista