tiistai 20. maaliskuuta 2012

Uusi zoely yhdistelmäehkäisypilleri

Sain esitteen uudesta ehkäisypilleristä, jonka pitäisi sopia paremmin naisille. Ne sisältävät naisen elimistön  tuottamien hormonien kaltaisia hormoneita. Zoely sisältää 17β-estradiolia, joka on rakenteeltaan samanlaista kuin naisen kehon tuottama estrogeeni ja nomegestroliasetaattia, joka on johdettu progesteronista, ei mieshormonista eli testosteronista.

Kuukautiset voivat olle lyhyet, kevyet ja saattavat jäädä melkein kokonaan pois. Käyttäjien yleisimmiksi ilmoittamiksi haittavaikutuksiski on kuitenkin lueteltu samankaltaisia oireita, kun muillakin pillereillä; akne, muutokset kuukautiskierrossa, sukupuolisen halun väheneminen, masennus, mielialan vaihtelut, päänsärky tai migreeni, pahoinvointi,  runsaat kuukautiset, kipu rinnoissa, lantiokipu ja painon nousu.

Käyttö ei eroa muista yhdistelmäehkäisypillereistä muuten, kuin että yhdessä laatassa on 24 hormonia sisältävää ja 4 lumepilleriä (taukopilleriä).

Zoely on vasta helmikuussa 2012 tullut myyntiin, joten kokemuksia ei paljon vielä ole. Erään käyttäjän mukaan zoely on poistanut nestettä ja muutenkin ihan positiivisa kokemuksia keskustelupalstoilla.

Ja lopuksi lääkkeen tiedot:

http://www.laakeinfo.fi/Medicine.aspx?m=25530&i=MSD_ZOELY

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti